Konfirmant 2019

16.04.2018

Konfirmant 2019

Her finner du informasjon og påmelding

Konfirmanttiden er en tid for undring og nye opplevelser. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler, eller bare er nysgjerrig. Hvert år velger mange ungdommer å konfirmere seg i Østerås og Grinilund. Vi håper at du vil være en av dem.

Østerås og Grinilund menigheter har felles konfirmant- undervisning, men du blir konfirmert i den kirken du har tilhørighet til.
Som konfirmant hos oss kan du velge mellom 3 ulike alternativer:

ALTERNATIV 1: Sommerleir
Vi drar på leir i uke 31. Her blir det bading, volleyball, ulike verksteder og mange andre morsome aktiviteter. Vi har undervisning både felles og i små grupper.
I tillegg til leiren deltar du på fellessopplegget i Østerås og Grinilund (kveldsundervisning, presentasjonsgudstjeneste, fasteaksjonen og lignende).
Pris: 700 kr i innmeldingsavgift og 3000 kr i leiravgift

ALTERNATIV 2: Miks-konfirmant
I dette opplegget blir du en del av en gruppe med konfirmanter fra flere menigheter i Bærum. Vi holder på fra januar til mai, og mesteparten av opplegget foregår på kveldstid. Vi har også en weekendtur. I tillegg til disse samlingene deltar du på alt felles opplegg med leirkonfirmantene i Østerås og Grinilund (utenom selve leiren).
Pris: 700 kr i innmeldingsavgift og 700 kr for undervisningsopplegget

ALTERNATIV 3: Tilrettelagt konfirmasjon
Det skal være mulig for alle, uavhengig av funksjonsevne, å konfirmere seg i vår menighet. Ta kontakt med oss for spørsmål om tilrettelegging. Det er viktig at du tar kontakt med kateketen i din lokale menighet, og melder deg på til konfirmasjonen i den menigheten dere sogner til. Bærumsmenighetene tilbyr sammen en spesielt tilrettelagt konfirmasjonsgruppe i Grinilund kirke. Oppstart er etter vinterferien, og vi møtes hver tirsdag ettermiddag kl.15-16.30 fra uke 9 og frem til konfirmasjonen. Det er ca. 10 samlinger totalt. Her møter konfirmantene en ansatt fra sin lokale menighet, som følger konfirmanten gjennom undervisningen. De som er elever ved Haug skole, blir hentet med taxi etter
skoletid og kjørt til Grinilund kirke. Vi har en felles konfirmasjonsgudstjeneste for denne gruppen en lørdag i mai. Men det er også mulig å følge undervisningen i Grinilund og konfirmeres i sin lokale kirke dersom man ønsker det.
Pris: 700 kr i innmeldingsavgift og 700 kr for undervisningsopplegget

ØKONOMI
Økonomi skal ikke være en hindring for å delta i konfirmasjonstiden. Vi har gode støtteordninger, så om økonomien er en utfordring, ta kontakt med oss.

SPESIELLE HENSYN
Alle skal kunne være konfirmanter i Østerås og Grinilund. Har du allergier? Har du lese-/skrivevansker? Er det utfordringer i familien, på skolen eller i andre forhold som kan ha innvirkning på konfirmanttiden? Da er det viktig at vi får beskjed slik at vi kan tilrettelegge for dere. Ta kontakt med kateketen for å drøfte eventuelle behov.

FORELDREMØTE
Alle er også hjertelig velkomne til foreldremøte med mer informasjon 17. oktober 2018 kl. 19.30-20.30 i Østerås kirke.
Har du spørsmål? Ta kontakt med kateket Lise Vaule i Østerås (982 67 822) eller kateket Kjetil Hannevik Friestad i Grinilund (982 67 825).

PÅMELDING

Meld deg på HER for Grinilund og HER for Østerås!