Nytt orgel!


Etter nesten 20 år med arbeid for å få til et nytt orgel i Østerås er vi nå endelig i mål; Østerås kirke har fått et nytt håndlaget mekanisk pipeorgel!

 

Etter nesten 20 år med arbeid for å få til et nytt orgel i Østerås er vi nå endelig i mål; Østerås kirke har fått et nytt håndlaget mekanisk pipeorgel! Instrumentet er et spleiselag mellom kommune og menighet, en investering for flere generasjoner, en stor begivenhet for hele vårt lokalmiljø! Gratulerer alle sammen! 

Dette vil vi selvsagt feire og ønsker hjertelig velkommen til ORGELfest! 

ORGELfesten skulle opprinnelig vært fra 26.april til 4.mai, men på grunn av Koronapandemien, blir ORGELfesten utsatt. Mer informasjon vil komme på et senere tidspunkt.

 

 

Fakt om orgelet:

Noen flere detaljer for «orgelnerdene» blant oss: Orgelet er levert av det ærverdige tyske firmaet Weimbs Orgelbau og har 21 stemmer. Det er både tegnet og konstruert spesielt til vårt kirkerom med utførelse i skandinavisk furu. Det stilistiske konseptet for orgelet er basert på den klassisk-romantiske stilen. I tillegg til å bære menighetssangen er instrumentet også konstruert for solokonserter og akkompagnering av kor, solister og orkester. Orgelet er et pipeorgel med to manualer med mekanisk spilltraktur, elektrisk registertraktur og mulighet for å forhåndsprogrammere stemmer. Alt i alt et praktverk av utsøkte detaljer, laget for hånd av dedikerte orgelbyggere. Instrumentet består av ca. 1000 deler per stemme, og med 21 stemmer kan man ane hvilke dimensjoner dette dreier seg om! 

Det sies ofte at orgelet er dronningen blant instrumentene. Østerås kirke har nå fått et orgel som både er et kunstverk og et enestående instrument. Stikk innom kirken og hør og se selv! 

Les mer om vårt nye orgel på orgelbygger Weimbs sine nettsider: https://weimbs.de/2019/11/28/osteras-ev-kirche-norwegen/?lang=en

Last ned de tekniskedataene på orgelet her:

Norwegen Osteras Disposition

 


 

Tilbake