Dåp


Dåp er tradisjon, fest og tilhørighet - familiens første fest for barnet og en hellig handling. I dåpen tar Gud imot oss akkurat så unike og sårbare som et nyfødt barn er. I dåpen ber vi "Gud styrke deg med sin nåde" for hvert dåpsbarn, og Gud er nær i vann og ord. Barnet får del i et større fellesskap i den verdensvide kirke. Dåpen betyr også medlemskap i Den norske kirke.

En prest som døper et spedbarn i Østerås kirke
Foto: Palle Ydstebø

Velkommen til dåp i Østerås kirke!

I Østerås kirke er det åpent for dåp nesten alle søndager kl. 11.00. Vi ønsker at Østerås kirke skal være et samlingssted for folk i alle aldre i vårt nærområde, og vi kan invitere barna til et bredt og godt besøkt barne- og ungdomsarbeid etter hvert som de blir større. Å ha dåp i Østerås kirke styrker tilhørigheten for barna til sin lokale kirke, og dermed også til sitt nærområde.

Hva skjer i dåpen, og hvorfor velge dåp? Og hvordan bestiller vi dåp?

All påmelding til dåp foregår via Bærum kirkelig fellesråds side, og her finner du også mer informasjon om selve dåpshandlingen: Klikk her for å komme Til dåpspåmelding

Trenger dere lokaler til festen?

I Østerås kirke er det også mulig å leie vår flotte menighetssal med plass til 80 personer til dåpsfesten. Menighetssalen ligger vegg i vegg med kirkerommet, og er mye brukt til dåpsselskaper, som da kan begynne umiddelbart etter at seremonien er ferdig. Det er også mulig å leie kirkens kjøkken, og vi kan også formidle catering for de som ønsker det.

For spørsmål om utleie ta kontakt med Sekretær Siri Herland på e-post sh834@kirken.no. Det er også mulig å komme innom menighetskontoret for en uformell prat, eller befaring av kirken/fasilitetene.

Tilbake