Julekonsert Stille natt, hellige natt


Julekonsert i Østerås kirke: Stille natt, hellige natt, 19. desember klokken 17.30

STILLE NATT HELLIGE NATT

- Juletradisjon i 35 år!

Billetter på Ticketmaster.no

 

Artister: Rune Larsen, Alexander Rybak, Anna-Lisa Kumoji og Ole Børud

Musikere: Tove Kragset på tangenter og Jon Arne Bjørnstad på gitarer.

 

 

Det er i år hele 35 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har nærmere 600.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 160 forskjellige kirker over hele Norge. 

 

I år besøker Stille natt hellige natt hele 43 kirker over hele Sør-Norge og fyller adventstiden med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk. 

 

«Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», sier produsent Tor Arne Ranghus.

 

Samarbeid med Strømmestiftelsen

Stille natt hellige natt arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Strømmestiftelsen er en bistandsorganisasjon som bekjemper fattigdom ved å gi mennesker utdanning og jobb. De har arbeid i 11 land i Afrika og Asia og målet er en verden uten fattigdom. Stille natt hellige natt har bidratt med om lag 12 millioner kroner til å bekjempe fattigdom siden samarbeidet startet i 2000.

 

 

Årets artister:

 

Rune Larsen 

Rune Larsen er journalist, musiker, programleder og produsent som kanskje er mest kjent for musikkprogrammer på NRK som Lollipop, Noteknekk og Absolutt norsk.

 

Han er prisbelønnet plateartist med over 30 album på samvittigheten, med alt fra gospel til 50-tallsrock og barneplater. Rune Larsen startet landets første barnegospelkor, noe som ble opptakten til hundrevis av barnekor over hele landet.

 

Dette er 23. året Rune Larsen deltar på Stille natt hellige natt-turnéen!

 

 

Alexander Rybak

Alexander er en låtskriver, sanger, fiolinist, skuespiller og forfatter. Han er oppvokst på Nesodden utenfor Oslo og er bosatt i Los Angeles.

 

Alexander Rybak ble nasjonalt og internasjonalt kjent etter å ha vunnet Eurovision Song Contest 2009 med sin egenkomponerte sang Fairytale. Seieren var den mest overlegne i konkurransen til da, og seieren gjorde ham særlig populær i Øst-Europa, der han deltok i en rekke tv-show i tiden etter. I Norge ble han kåret Årets spellemann under Spellemannprisen 2009.

 

Han har skrevet musikalen Trolle og har gitt ut en rekke album de seneste årene.

 

Anna-Lisa Kumoji

Anna-Lisa kommer fra Asker, er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og har bodd i både Oslo, Drammen og København. I 2022 spilte hun hovedrollen i musikalen Sister Act på Chateau Neuf. Hun har også medvirket i musikalene A Chorus Line, Annie, Huldresølvet og The Book of Mormon i både København og Oslo, samt West Side StoryFlashdance og nå sist i Moulin Rouge! The Musical på Chateau Neuf.

 

På TV har vi sett henne i Stjernekamp, finaler i MGP og All Together Now, opptreden i Beat For Beat, Idrettsgallaen, Kvelden før kvelden, samt programmer som Den store matfesten i Toscana, Sistemann ut og Hemmelige duetter. Vi har også sett henne som Tante Dani i NRK-serien Familien Lykke, og hørt henne i en rekke kjente animasjonsfilmer. De siste årene har hun som artist hatt to suksessfulle soloturnéer og har vært gjesteartist på juleturnéen til Hanne Krogh.

 

Ole Børud

Ole Børud er en låtskriversanger og musiker. Han er sønn av Arnold Børud og var i barne- og ungdomsårene en populær og bereist barne- og familieartist i det kristne musikkmiljøet med familiegruppene Børudgjengen og senere Arnold B Family.

I 1990-årene var Ole medlem av metal-bandene Schaliach og Extol. Han var med på flere plateinnspillinger og turneer med sistnevnte, før han i 2004 la metal-musikken på hylla for å søke tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop.

 

I 2008 slapp han sitt første soloalbum med egenskrevet materiale, Shakin' the Ground, på sitt eget selskap OBM Records. I mars 2009 ble plata lansert i Japan. Ole Børud har et ivrig publikum i Japan, og har flere ganger spilt på jazzklubben Cotton Club i Tokyo.

Oppfølgeren Keep Movin kom i 2011, og høsten 2015 slapp han Stepping Up. I 2019 slapp han sin siste plate, Outside The Limit.

 

I tillegg til karrieren som soloartist, har Ole Børud deltatt som vokalist, korist og gitarist på en mengde plater og TV-programmer. Han har også turnert med blant annet SofianTorun Eriksen og Oslo Gospel Choir. Han var med på Stjernekamp i 2018.

 

 

Tilbake